دعاهای رسیده از معصوم علیه السلام در هنگام وضو
و اما بیان دعا هنگام وضو و مقدمات آن: روایت صحیح از امیر المؤمنین علی علیه السلام ایشان، آب را طلب می کردند، آنگاه با دست راست به دست چپ، آب ریخته، سپس فرمودند:
«بِسمِ الله الحَمدُ لِلّهِ الّذی جَعَلَ اَلماءَ طَهُوراً وَ لَم یَجعَلهَ نَجِساً»
«بسم الله، حمد مخصوص خداوندی است که آب را پاک قرار داد و نجس قرار نداد» سپس استنجا کرده و فرمودند:
«اللّهُمَّ حَصِّن فَرجی واعفَّه و إستُر عُورَتی و حَرِّمنی علی النَّارِ»
«پروردگارا عورت مرا محفوظ بدار و عورت مرا بپوشان و بر آتش حرام گردان»
سپس مضمضه کرده و فرمودند:
« اللّهُمَّ لَقِّنی حُجَّتی یُومَ اَلقاکَ و أطلِق لِسانی بِذِکرِک»
«پروردگارا در روز قیامت و ملاقات با تو حجت و دلیلم را به من تلقین کن و زبان مرا به ذکرت گویا کن» سپس استنشاق کرده و فرمودند:
«اللّهُمَّ لاتُحَرِّم عَلیَّ ریحَ الجَنَّةِ و إجعَلنی مِمَّن یَشُمُّ ریحها و رُوحُهَا و ریحانَها»
«پروردگارا بوی بهشت را بر من حرام نکن و مرا از کسانی قرار ده که بوی و عطر بهشت را می بوید»
سپس صورت را شسته و فرمودند:«اللّهُمَّ بَیِّض وَجهی یُومَ تُبیَضَّ فیه الوُجوه، و لا تُسَوِّد وَجهی یُومَ تَبیَضُّ فیه الوُجُوهُ» «پروردگارا چهره ام را در روزی که چهره ها سفید می گردد و سفید گردان، و در روزی که چهره ها سیاه گردد، سیاه نگردان» سپس دست را شسته و فرمودند:
«اللهُمَّ أعطِنی کِتابی بِیَمینی و الخُلدَ فِیِ الجِنانِ بِیساری و حاسِبنی حِساباً یَسیراً»
« پروردگارا نامه عملم را به دست راستم بده، و خلود در بهشت را در دست چپم و مرا به آسانی حساب کش»
سپس دست چپ را شسته و فرمودند:« اللّهم لا تُعطِنی کِتابی بِشِمالی و لا تَجعَلهُ مَغلُولَةً الی عُنُقی و أعُوذُ بِکَ مِنَ مقطعات النّیرانِ»
«پروردگارا نامه ی عملم را به دست چپم و نه از پشت سرم به من نده، دستانم را به گردنم زنجیر نکن، و از آتش به تو پناه می برم» بعد آن حضرت سر مبارک خود را مسح نموده فرمودند:« اللّهُمَّ غَشِّنی بِرَحمَتِکَ و بَرَکاتِکَ و عَفُوِک» «پروردگارا از تو در خواست می کنم رحمت و برکات و عفوت مرا فرا گیرد» و سپس روی پای خود را مسح نموده و فرمودند:« اللّهُمَّ ثَبِّت قَدَمی عَلَی الصِراطِ یُومَ تَزِلُّ فیه الأقدامِ، و اجعَل سَعیِی فِیما یَرضیکَ عَنّی یا اَرحَمَ الرّاحِمینَ» « پروردگارا بر پل صراط مرا ثابت قدم کن روزی که قدم های مردم در آن جا می لغزد، و تلاشم را در تحصیل رضایت خود قرار ده ای ارحم الراحمین.»
سپس آن حضرت به پسرشان محمد (بن حنفیّه) -راوی حدیث- فرمودند:« ای محمد! هر کس مانند من وضو بگیرد و مانند من دعا کند، خداوند عزّوجلّ از هر قطره ی آب وضویش، فرشته ای بیافریند که تقدیس و تسبیح و تکبیر او کند، و خداوند ثواب آن را تا روز قیامت برای او بنویسد.»(1) در تفسیر امام حسن عسکری علیه السلام است که اگر هر کس در پایان وضو و غسلش بگوید:
« سبحانک اللّهُمَّ و بِحَمدِک، أشهَدُ أَن لا اله إلّا أنتَ، أستَغفِرُکَ وَ أتوُبُ إلیکَ وَ أَشهَدُ… أَنَّ مُحَمَّدَاً عَبدُک و رَسُوُلُک و أشهَدُ أَنَّ عَلّیاً وَلیُّک و خَلیفَتُکَ بَعدَ نَبیِّکَ و أنَّ أولیائَه خُلَفائِکَ و أوصیائه أوصیائک» (2)
« خداوندا! با تسبیح و حمد تو، گواهی می دهم که خدایی جز تو نیست. از تو آمرزش می خواهم و به تو باز می گردم که محمّد صلی الله علیه و آله و سلم بنده و فرستاده ی تو است و گواهی می دهم که علی علیه السلام ولی و جانشین تو پس از پیغمبرت، و اولیای او جانشینان تو، و اوصیایش، اوصیای تواند». گناهانش بمانند برگ درختان، ریخته شوند و خداوند به شماره هر قطره ای از قطرات وضو یا غسلش، فرشته ای می آفریند که تسبیح و تقدیس و تهلیل و تکبیر خداوند کنند، و بر پیامبر و آل طیّب و طاهرینش صلوات و درود فرستند، و ثواب آن برای وضو گیرنده است. در کتاب من لا یحضره الفقیه روایت شده که: زکات وضو این است که وضو گیرنده بگوید:« اللهُمَّ إِنّی أسئَلُکَ تمامُ الوُضوءِ و تَمامَ رِضوانِکَ و الجَنَّةِ» (3)
« خداوندا من از تو کمال وضو و کمال نماز و کمال بهشت را می طلبم.»
1- فلاح السائل: ص52، ثواب الاعمال: ص16، کافی:ج3، ص70 (با کمی اختلاف در عبارت).
2- تفسیر امام حسن عسکری علیه السلام:ص521، بحار الانوار: ج77، ص216.
3- من لا یحضره الفقیه: ج1، ص51.
منبع کل مطلب: ترجمه اسرار الصلاة، آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (مترجم: سید علی احمدی)، ص53 -54.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط بارانی ها در 1394/12/25 ساعت 01:46:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1394/12/25 @ 05:32:28 ب.ظ
نسترن [بازدید کننده]
سلام
عالی و مفید بود
موفق باشید.